Magnetisch proces

Magnetische testmethode volgens de normen ISO 2178 en ASTM 7091. Werkingsprincipe:  Een permanente magneet wekt een constant magnetisch veld op met een sterkte die overeenkomt met de dikte van de te meten coating of de afstand tussen de meetsonde en het basismateriaal. De sterkte van het magnetisch veld wordt gemeten met een geschikte sensor; met behulp van de karakteristieke sonde-outputfunctie, d.w.z. de functionele correlatie tussen het meetsignaal en de coatingdikte. Het meetsignaal wordt in het instrument omgezet in het in coatingdikte.

Schematic diagram of the magnetic test method. The penetration depth of the magnetic field depends on the permeability of the base material.
Schematic diagram of the magnetic test method. The penetration depth of the magnetic field depends on the permeability of the base material.

Belangrijkste toepassingsgebieden: niet-magnetiseerbaar coatingmateriaal op stalen of ijzeren materialen of nikkelcoating op non-ferro basismateriaal.

  • Dikke gegalvaniseerde coatings van chroom, zink, koper, aluminium etc. op staal of ijzer
  • Dikke coatings van emaille, lak of kunststof op staal of ijzer
  • Galvanisch aangebrachte nikkelcoatings (Ni) op koper of aluminium; ook geschikt voor nikkelcoatings op printplaatcontacten, zelfs onder een dunne goudcoating
  • Chemisch aangebrachte nikkelcoatings (Ni), indien magnetiseerbaar, op koper of aluminium

Uw contact met FISCHER

Contact

Helmut Fischer Meettechniek B.V.
Tarasconweg 10
Eindhoven/Nederland
tel.: +31 40 248 22 55
email: info@helmutfischer.nl
online contactformulier

informatie

producten